Friday, 6 May 2016

ပဲနီလေး ပဲပေါင်း




ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲနီေလးကို အရည္ေသာက္ မခ်က္ေတာ့ဘဲ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားရေလေအာင္ ပဲေပါင္းစိမ့္စိမ့္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  2. ပဲနီေလး - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးခြဲ
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ငါးဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ႏွင့္ ပဲျပဳပ္ထဲထည့္ရန္)
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲကို ေရ ၂ထပ္ေလာက္ ေဆးျပီး ပဲအထက္ေရ လက္၅လံုးေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ေပးပါ
  • ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ထားေသာ အိုးထဲသို႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပဲျပဳပ္ေနစဥ္ ေ၀က်တတ္ေသာေၾကာင့္ အဖံုးမဖံုးဘဲ အိုးေပၚမွာ သစ္သားေယာင္းမ ကန္႕လန္႕ျဖတ္တင္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပထမတစ္ရည္ ခမ္းကာနီး ပဲမ်ားမႏူးေသးလ်ွင္ ေရကို ပထမဆံုး ထည့္သလိုဘဲထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပဲမ်ားႏူးလာျပီး ေရခမ္းလာျပီဆိုရင္ ေယာင္းမျဖင့္ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ပဲမ်ားႏူးပါက မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲမွာ ပဲကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးထာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ ေၾကာ္ျပီဆီစစ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ျဖဴးျပီး ပဲနီေလး ပဲႏွပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment