ျမန္မာ မိသားစု အမ်ားစုအိမ္ေတြမွာ ထမင္း၀ိုင္း ျပင္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ အဓိက ငါးပိရည္ တို႕စရာေတာ့ ပါတတ္ၾကပါတယ္ ဒီတခါေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ကို မီးကင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး
- ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္ ၃ေတာင့္
- ပုဇြန္မီးကင္ - ၃ေကာင္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံမခြာဘဲ အလံုးလိုက္ အခြံမ်ားကြ်မ္းတဲ့ထိ မီးဖုတ္ထားပါ
- မီးဖုတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ေရထဲခနေအးေအာင္စိမ္ျပီး အခြံကို ခြာထားပါ
- ပုဇြန္ကို အျပင္ခြံမ်ား ကြ်မ္းသြားေအာင္ မီးဖုတ္ကာ အခြံခြာထားပါ
- ငပိရည္ကို က်ဳိထားျပီး အ႐ိုးငင္ကာ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္သီးကို မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အခြံခြာထားေသာ ပုဇြန္ကိုအရင္ေထာင္းျပီး ၾကက္သြန္နီကို မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- ေထာင္းျပီးသားမ်ားႏွင့္အတူ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငပိရည္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ပုဇြန္မီးဖုတ္ေထာင္း ငပိရည္ေဖ်ာ္ေလးရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment