Tuesday, 10 May 2016

ၾကက္သား အသီးအ႐ြက္ အစိမ္းေၾကာ္



တစ္ေန႕တာအတြက္ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားႏိူင္ေအာင္ ဟင္းတစ္မယ္ထဲနဲ႕ အသားအသီးအ႐ြက္ တစ္ခါထဲပါေအာင္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခပ္ျပားျပား ႐ွည္႐ွည္အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
  2. အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. အကြင္းလိုက္ အေနအထားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. လက္တစ္ဆစ္ခန္႕လွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
  6. ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ  - ဆယ္ဖူး
  7. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ဆယ္ခက္ခန္႕
  8. အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေထားေသာခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႕
  11. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပထမဆံုး အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူတာနဲ႕ ၾကက္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားကို သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕မံုလာဥနီႏွင့္ မွဳိ ဘ႐ိုကိုလီတို႕ကိုထဲ့ တစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ ဆား ငံျပာရည္  ပဲငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ဆက္တိုက္ ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာျမည္းျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
  • အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ၾကက္သား အသီးအ႐ြက္ အစိမ္ေးၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment