တစ္ေန႕တာအတြက္ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားႏိူင္ေအာင္ ဟင္းတစ္မယ္ထဲနဲ႕ အသားအသီးအ႐ြက္ တစ္ခါထဲပါေအာင္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခပ္ျပားျပား ႐ွည္႐ွည္အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
- အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- အကြင္းလိုက္ အေနအထားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- လက္တစ္ဆစ္ခန္႕လွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ - ဆယ္ဖူး
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ဆယ္ခက္ခန္႕
- အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေထားေသာခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႕
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပထမဆံုး အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူတာနဲ႕ ၾကက္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားကို သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းသြားတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ထဲ့ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕မံုလာဥနီႏွင့္ မွဳိ ဘ႐ိုကိုလီတို႕ကိုထဲ့ တစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ ဆား ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ဆက္တိုက္ ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာျမည္းျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
- အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ၾကက္သား အသီးအ႐ြက္ အစိမ္ေးၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment