ခ၀ဲသီးေတြ လက္ေဆာင္ရေတာ့ အရမ္းေပ်ာ္တာေပါ့ေနာ္ သဘာ၀ကိုက အရမ္းခ်ဳိတဲ့ အသီးမို႕ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလး စားရေတာ့ နတ္သုဒၵါတမ်ွကို ေကာင္းလြန္းပါတယ္။
သခြားသီး ခ်က္နည္းက အရမ္းကို လြယ္ပါတယ္ ဒါဆို ဘာလို႕ blog မွာ တင္လဲ ေမးလာႏိူင္ပါတယ္ ျပင္ဆင္နည္း မသိတဲ့အခါ ခ်က္ျပီးလႊင့္ျပစ္ရတာေတြ လာလာေျပာေတာ့ သေမ်ွာစရာေပါ့ေနာ္။
တကယ္ဆို ခ၀ဲသီးက အခြံမာပါတယ္ ခ်က္နည္းမသိတဲ့သူက အခြံကို ဓါးနဲ႕မျခစ္ဘဲ လွီးျပီးခ်က္တဲ့အခါမွာ အခြံကမာျပီး စားလို႕မေကာင္းဘဲ မာၾကမ္းၾကမ္းႀကီး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။
ခ၀ဲသီး ခ်က္နည္းေလးေရးရင္း ခ၀ဲသီး လက္ေဆာင္ေပးတဲ့ သမီး April ကို ေက်းဇူးအမ်ားႀကီး တင္ပါေၾကာင္း ဒီေနရာက ေျပာလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ၀ဲသီး - အေနေတာ္ ေလးေတာင့္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၅ေကာင္
ျပင္ဆင္ပံု
- ခ၀ဲသီးအေပၚဖက္မွ အခြံေဇာင္း မာမာမ်ားကို ဓါးႏွင့္ စိတ္႐ွည္႐ွည္ ျခစ္ေပးပါ
- အခြံအားလံုး ကုန္သြားစရာမလိုဘဲ အေပၚယံ ကုန္သည္ထိဘဲ ျခစ္ပါ
- အခြံမ်ား ျခစ္ျပီးပါက ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးမွ ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခ၀ဲသီးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ခ၀ဲသီး ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲႏွင့္ ဆားတို႕ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူျပီး သခြားသီးႏူးအိလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment