သင်္ကြန်တွင်း လုပ်စားဖြစ်တဲ့ ရွှေရင်အေးပါ ကျောက်ကျောလေးထည့်ရင်တော့ ပိုပြီးကောင်းပါတယ် အမြန်စားချင်တာနဲ့ ကျောက်ကျောမကျိုတော့ဘဲ အိမ်မှာအသင့်ရှိနေတဲ့ ပစ္စည်းလေးတွေနဲ့ဘဲ အမြန်လုပ်လိုက်တဲ့ ရွှေရင်အေးဆိုလဲ မမှားပါဘူး။
ဒါကြောင့်မို့လို့ သာကူကျိုနည်းက တင်ပြီးသားဖြစ်သလို အိမ်လုပ်အလွယ် ရွှေရင်အေး ပြင်နည်းလေးဘဲ မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- သာကူပြင် - ၁၀ခု
- ကောက်ညှင်းပေါင်း - ဟင်းပြင်ပန်းကန်အသေး တလုံးစာ
- ပေါင်မုန့် - ၅ချပ်
- အုန်းနို့ - 200 ml
- ရေသန့်- 600 ml
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း မောက်မောက် ၄ဇွန်း (အချိုကြိုက်လျှင် ပိုထည့်ပေးပါ)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတပုံ
- ရေခဲ - နှစ်သက်သလောက်
ပြင်ဆင်ပုံ
- အသင့်လုပ်ပြီးသား သာကူပြင်ကို အနေတော် အတုံးလေးတွေ ရအောင်လှီးထားပါ
- ပေါင်မုန့်ကို အနားသားများ ဖယ်ပေးကာ ပုံပါအတိုင်း အချပ်လေးတွေလှီးပြီး အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ကောက်ညှင်းပေါင်းကိုလဲ အသင့်ပြင်ထားပါ
အုန်းနို့ဖျော်ရန်
- အိုးတလုံးထဲမှာ အုန်းနို့ ရေ သကြားနှင့် ဆားတို့ကိုထည့်ပြီး ဆားနှင့် သကြားပျော်အောင် ကျိုပေးပါ
- အုန်းနိုးအိုး ပွက်ပွက်ဆူလာတာနဲ့ မီးဖိုပေါ်မှ ဖယ်ပြီး အအေးခံထားပါ
မုန့်ပွဲပြင်ရန်
- ပန်းကန်တခုထဲမှာ သာကူပြင် ပေါင်မုန့် ကောက်ညှင်းပေါင်းတို့ကို ထည့်ပေးပြီး ပြင်ပေးပါ
- မုန့်ပွဲပြင်ထားသော ပန်းကန်ထဲသို့ အုန်းနို့ကို လိုသလောက်ဆမ်းပြီး ရေခဲထည့်ကာ ပြင်ပေးပါပြီးတာနဲ့ အားလုံးသမအောင် မွှေပေးပြီး ရွှေရင်အေး ချိုချိုမွှေးမွှေးလေးကို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment