ဒီတခါေတာ့ အပ်င္းလဲေျပေစ စားခ်င္တာေလးလဲ စားလို႕ရေစဆိုျပီး ေျမပဲေဆာ့ ဘာဘီက်ဴးအႏွစ္ေလးနဲ႕ ၾကက္သားကင္ပါတယ္ အကင္အစာေတြက က်န္းမာေရးနဲ႕ မညီမညြတ္လို႕ အျမဲတမ္းေတာ့ လုပ္မစားျဖစ္ပါဘူး။
တခါတေလမွသာ လုပ္စားျဖစ္တာမို႕ ေမႊးျပီးအရသာ႐ွိလြန္းတဲ႕ ၾကက္သားကင္ေလးကို တခါတေလေတာ့ ကင္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 350 g
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- အုန္းႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- သစ္႐ြက္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တစ္ျခားဆီကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
- ready made ေျမပဲေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း တံုးေပးပါ
- တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ပဲငံျပာရည္ အုန္းႏို႕ သံပုရာရည္ သံလြင္ဆီ အႏွစ္တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- မကင္ခင္ ေရ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားေသာ အကင္၀ါးေခ်ာင္းေလးေတြမွာ အသားတံုးေလးေတြကို ထိုးေပးပါ
- ဘာဘီက်ဴး အကင္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္သုပ္ေပးပါ
- အကင္အိုးမ႐ွိပါက ေအာက္ေျခထူျပီး မကပ္ေသာ အိုးတလံုးကို အသံုးျပဳျပီး ကင္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အကင္အိုးထဲထည့္ျပီး ကင္ေပးပါ
- ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီး ၾကက္သား အေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
- ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီးရင္ ၾကက္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment