Saturday 21 May 2016

ကြက်သားကင်






ဒီတခါေတာ့ အပ်င္းလဲေျပေစ စားခ်င္တာေလးလဲ စားလို႕ရေစဆိုျပီး ေျမပဲေဆာ့ ဘာဘီက်ဴးအႏွစ္ေလးနဲ႕ ၾကက္သားကင္ပါတယ္ အကင္အစာေတြက က်န္းမာေရးနဲ႕ မညီမညြတ္လို႕ အျမဲတမ္းေတာ့ လုပ္မစားျဖစ္ပါဘူး။

တခါတေလမွသာ လုပ္စားျဖစ္တာမို႕ ေမႊးျပီးအရသာ႐ွိလြန္းတဲ႕ ၾကက္သားကင္ေလးကို တခါတေလေတာ့ ကင္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား  - 350 g
  2. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  3. အုန္းႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  5. သစ္႐ြက္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တစ္ျခားဆီကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
  7. ready made ေျမပဲေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္


ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း တံုးေပးပါ
  2. တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ပဲငံျပာရည္ အုန္းႏို႕ သံပုရာရည္ သံလြင္ဆီ အႏွစ္တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  3. မကင္ခင္ ေရ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားေသာ အကင္၀ါးေခ်ာင္းေလးေတြမွာ အသားတံုးေလးေတြကို ထိုးေပးပါ
  4. ဘာဘီက်ဴး အကင္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္သုပ္ေပးပါ
  5. အကင္အိုးမ႐ွိပါက ေအာက္ေျခထူျပီး မကပ္ေသာ အိုးတလံုးကို အသံုးျပဳျပီး ကင္ေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အကင္အိုးထဲထည့္ျပီး ကင္ေပးပါ
  7. ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီး ၾကက္သား အေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
  8. ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီးရင္ ၾကက္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment