ျမန္မာအစာမဟုတ္ရင္ စားသာစားတာ သိပ္အာသီသ မ႐ွိတတ္သလို စားေန႐င္းက ပါးစပ္ထဲမွာ အရသာက ေပါ့႐ွန္႐ွန္ေနသလိုလို အရသာက ဘာလိုေနမွန္း မသိသလိုလိုနဲ႕ ျဖစ္တတ္လြန္းတာမို႕လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ပါစတာကို ျမန္မာမွဳျပဳျပီး ခ်က္ပလိုက္ပါတယ္။
ထမင္းမစားခ်င္တဲ့ ေန႕ေလးေတြမွာ စိတ္အေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္ရေအာင္ မာမာ့လက္ရာ အိမ္ခ်က္ ပါစတာကို ဆိတ္သားနဲ႕ ခ်က္စားျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- PASTA အေျခာက္ - 400g
- ဆိတ္သား - 500g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အစပ္ေတာင့္ ၃ေတာင့္
- င႐ုတ္အပြေတာင့္ အစိမ္းေရာင္ - တျခမ္း
- င႐ုတ္သီး အပြေတာင့္ အနီေရာင္ - တျခမ္း
- သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- PASTA ကို ေရေႏြးဆူဆူ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ႏူးလာတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင့္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဆိတ္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးမ်ားကို ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ င႐ုတ္သီးစိမ္းအစပ္တို႕ကို အရင္ဆီသတ္ေပးပါ
- နည္းနည္းႏြမ္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
- ဆိတ္သားကို ထည့္ေမႊျပီး ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပထမတရည္ခမ္းတာနဲ႕ ေနာက္တခါ အသားမ်ား ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေနာက္တရည္ မခမ္းခင္ င႐ုတ္သီးအပြ ၂မ်ဳိးကို ထည့္ေမႊကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ျပည့္တာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္း၍ ဆီက်န္ေရက်န္ ခ်က္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ PASTA ဖတ္ကို ပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး ဆိတ္သားဟင္းကို အသားအရည္ မ်ွေအာင္ဆမ္း၍ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment