ဒီေန႕ေတာ့ မုန္႕ပဲသရည္စာ လုပ္လိုက္အံုးမယ္ဆိုျပီး စဥ္းစားေနရင္းက ကန္စြန္းဥေတြ ၀ယ္ထားတာ သတိရတာနဲ႕ ကန္စြန္းဥဒိုးနတ္ေလး လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္။
ဟင္းခ်က္ မုန္႕လုပ္ေနရရင္ ေပ်ာ္ေနတတ္တဲ့ မာမာတေယာက္ ကန္ဇြန္းဥဒိုးနတ္ ကဗ်ာတပုဒ္ စပ္မိသြားေလေတာ့ စားေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ျပင္တင္ပံုေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္းဥ - အခြံခြာျပီးသား 200g
- White flour - 80g
- ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- သၾကား - 200g
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၄လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ကန္စြန္းဥကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
- သၾကား ဆား ဆီ ဂ်ဳံမွဳန္႕ တို႕ကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးအေသးတလံုးမွာ ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ကန္စြန္းဥကို ထည့္ျပီးျပဳပ္ေပးပါ
- ကန္စြန္းဥအေပၚ မူတည္ျပီး ျပဳပ္ခ်ိန္ ၁၀မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္အတြင္း ႐ွိႏိူင္ပါတယ္
- ျပဳပ္ေနစဥ္ ကန္စြန္းဥကို ခရင္းႏွင့္ထိုးၾကည့္ပါ
- ေပ်ာ့လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ေရသြန္ျပီး ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ပါ
- ကန္စြန္းဥကို ခရင္းဖင္ဖက္ႏွင့္ ဖိဖိျပီး ေခ်ေပးပါ
- ေခ်ေနရင္း ကန္စြန္းဥမ်ား ေအးလာျပီး အသားမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ ဂ်ဳံမွဳန္႕တ၀က္ကို ထည့္ျပီး ခရင္းႏွင့္ ေမႊပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ က်န္ေနေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ကန္စြန္းဥမုန္႕သားရတာနဲ႕ ထိုမုန္႕သားကို ေစးပိုင္လာေအာင္ လက္နဲ႕ ၅မိနစ္ေလာက္ နယ္ေပးပါ
- နယ္ေနစဥ္ မုန္႕သားေပ်ာ့ေနပါက ဂ်ဳံမွဳန္႕ နည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး မုန္႕သားကိုင္လို႕ရေအာင္ နယ္ေပးပါ
မုန္႕သားေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- မ်က္ႏွာျပင္ညီေသာ စားပြဲ သို႕မဟုတ္ သစ္သားျပားတခုေပၚမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ျဖန္႕ခင္းထားပါ
- မုန္႕လုပ္ျပီး တင္ရန္ ပန္းကန္ သို႕မဟုတ္ သစ္သားျပား တခုကိုလဲ ဂ်ဳံမွဳန္႕အနည္းငယ္ ျဖဴးထားပါ
- မုန္႕ေၾကာ္ျပီး တင္ရန္ paper towel ကို ၃ထပ္ေခါက္ျပီး ျပင္ထားပါ
- မုန္႕သားကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာယူျပီး လက္၀ါးထဲမွာထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ဖိေပးပါ
- ျပီးမွ မုန္႕သားအေခ်ာင္း ႐ွည္႐ွည္ေလးရေအာင္ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားမွာ ပြတ္ေပးပါ
- မုန္႕သား႐ွည္႐ွည္ေလး ရတာနဲ႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕ျဖဴးထားေသာ သစ္သားျပားေပၚတင္ကာ ၄ခ်က္ေလာက္ လွိမ့္ေပးပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ျဖဴးထားေသာ အေပၚမွာဘဲ ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကို ေတ့ျပီး ဖိ၍ဆက္ေပးပါ
- အ၀ိုင္းေလးရျပီဆိုတာနဲ႕ ေနာက္ထပ္သစ္သားျပား တခုေပၚေျပာင္းျပီး တင္ေပးထားပါ
- မုန္႕သားကုန္တဲ့ထိ လက္ကိုဂ်ဳံမွဳန္႕သုပ္လိုက္ မုန္႕ပံုစံ၀င္ေအာင္ မုန္႕သားကုန္တဲ့ထိ လုပ္ေပးပါ
- ဆီကို ဒယ္အိုးတလံုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအလယ္ေလာက္ထိေလ်ွာ့ျပီးမွ မုန္႕သားမ်ားကို တခုျခင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
- တဖက္အေရာင္ေျပာင္းလာလ်ွင္ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- မုန္႕သားမ်ား အထဲထိက်က္ေစရန္ မၾကာမၾကာ လွန္ေပးျပီး မုန္႕သားအားလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္ ေျပာင္းလာျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္စကၠဴေပၚတင္ျပီး စစ္ေပးထားပါ
သၾကားရည္က်ဳိရန္
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ သၾကားႏွင့္ေရကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္လာပါက ေအာက္ကိုမကပ္ေစရန္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ
- ေမႊေနရင္း သၾကားရည္ ပ်စ္လာပါက မီးကိုအလယ္ေလာက္သို႕ ေလ်ွာ့ေပးကာ ေယာင္းမႏွင့္သၾကားရည္ကို ကေလာ္ျပီး အေပၚကိုေျမွာက္ကာ အစက္ခ်ၾကည့္ပါ
- သၾကားရည္မ်ား ေျဖးေလးစြာ က်လာျပီဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ဒိုးနတ္မ်ားကို ထည့္ေမႊလိုက္ပါ
- ေမႊေနစဥ္ ဒိုးနတ္မွာ သၾကားမ်ားခဲျပီး ကပ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ပါ
- ခ်ဳိျပီးစိမ့္ေမႊးေနတဲ့ ကန္စြန္းဥဒိုးနတ္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment