အငံေလးပါမွ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္သူေတြအတြက္ ပုဇြန္ငါးပိကို ေမႊးေနေအာင္ကင္ျပီး သံပုရာရည္ ဆမ္းထားတဲ့ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးေလး ကင္ျပီးစားရေအာင္ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္းခြဲ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၂၀ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
- သံပုရာသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
- မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မ႐ွိပါက မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးခပ္ေသးေသး တစ္လံုးထဲ ပုဇြန္ငါးပိကို ကပ္ကာ ကင္ေပးပါ
- ပုဇြန္ငပိ အေပၚယံ တင္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ဆက္ကင္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာျဖဳတ္ကာ ေမႊးေနေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကိုထည္႔ျပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
- အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္းကို သံပုရာသီး အရည္ညွစ္ကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment