ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပ ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားမိေတာ့ ထြက္လာတဲ့အေျဖက ၾကက္သားလံုး ေၾကာ္ေလးေပါ့ေနာ္ အျပင္လဲ မထြက္ခ်င္ေတာ့ အပင္ပန္းခံျပီး ထုေထာင္း ျပင္ဆင္ကာ ေၾကာ္ဖို႕ ျပင္ဆင္ရတာျပန္တာေပါ့ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႕ေၾကာ္တဲ့ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခ်င္းအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးကာ ညက္ေနေအာင္ ဓါးႏွင့္စင္းေပးပါ
- ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴမွဳန္႕ ခ်င္းမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကိုနယ္ေပးပါ
- bread crumb မွဳန္႕ကို ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲ ထည့္ထားပါ
- အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးေပးပါ
- လံုးထားေသာ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို bread crumbs ထဲမွာ တစ္လံုးခ်င္း ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
- ပထမတစ္ႀကိမ္လူးျပီး ေနာက္တစ္ခါ ပိုေနေသာအမွဳန္႕မ်းာႏွင္႔ ထပ္လူးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားလံုးမ်ား အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္သားလံုးကို လွည့္လွည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားလံုး တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားလံုးေၾကာ္႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment