ဒီေန႕ေတာ့ မွဳိအရည္ေသာက္ဆမ္းေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ႔ ငါးပိခ်က္ တစ္မယ္ခ်က္လိုက္ျပီး ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ငါးပိခ်က္ တမယ္ခ်က္ျဖစ္လို႕ မာမာခ်က္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၅လံုး
- င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ။
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
- ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ပုဇြန္ငါးပိ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
- မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆီေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
- ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလး ရလာတာနဲ႔ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment