Thursday, 5 May 2016

ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္



ဒီေန႕ေတာ့ မွဳိအရည္ေသာက္ဆမ္းေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ႔ ငါးပိခ်က္ တစ္မယ္ခ်က္လိုက္ျပီး ထမင္းမိန္ေစတဲ့  ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ငါးပိခ်က္ တမယ္ခ်က္ျဖစ္လို႕ မာမာခ်က္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၅လံုး
  3. င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  4. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  7. ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ။
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ။
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ပုဇြန္ငါးပိ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ 
  • မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆီေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
  • ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလး ရလာတာနဲ႔ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment