ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္ျဖစ္တိုင္း င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းေလးေတာ႔ ပံုမွန္ေထာင္းျဖစ္ပါတယ္ င႐ုတ္သီးဆားေထာင္း ေထာင္းတိုင္း င႐ုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ လံုးျခမ္းကြဲတို႕ကို နည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႕ ေထာင္းစားတဲ့ အထဲက ဒီေန႔ေထာင္းျဖစ္တဲ႔ နည္းတစ္နည္းကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
၀င္ပစၥည္းမ်ား
- င႐ုတ္သီးအေျခာက္ လံုးျခမ္းကြဲ- ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၉မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ တို႕ျပင္ထားပါ
- အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာထည္႔ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆားတို႕ထည့္ျပီး ၁၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
- ပန္းကန္တခုထဲေျပာင္းျပီး င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းကို လိုက္ဖက္မည့္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႕ တြဲဘက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment