Friday, 27 May 2016

ဆိတ်သားလုံးကြော်










အသားေတြကို ဆီျပန္ခ်က္လိုက္ ေၾကာ္လိုက္ ျပဳပ္လိုက္နဲ႕ သံသရာ လည္ေနတဲ့ ဟင္းပြဲေတြထဲက မထြက္ႏိူင္ေသးေလေတာ့ ဒီတစ္ခါ အသားကိုႀကိတ္ျပီး ျပင္ဆင္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္နဲ႕ မိတ္ဆက္ေပးပါမယ္။

ကိုက္လိုက္တာနဲ႕ ငါးဖယ္ေၾကာ္လို ေစးထန္းထန္း မာထုတ္ထုတ္ကေလးနဲ႕ အရသာ အင္မတန္ေကာင္းတဲ့ ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္ကို ကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ အျပင္မွာ ၀ယ္စားရင္ ေဈးႀကီးတဲ့အတြက္ အိမ္မွာလုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - 500 g
  2. င႐ုတ္ေကာင္းေစ႕ - အေစ႕၂၀ခန္႕
  3. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ငံျပာ႐ည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  7. Corn Starch - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  8. Baking Powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (အရသာစပ္ရန္)
  10. ေရ - 1/2 cup

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ သုတ္ထားပါ
  2. ေရသုတ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြရေအာင္ စင္းထားပါ
  3. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွ ဆား သၾကား ဆီ ေရ ငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းေစ့ corn starch ,baking powderတို႕ကို ေရာျပီး ေမႊထားပါ
  4. ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ ဆိတ္သားကို ဘလင္ဒါထဲ ထည့္ႀကိတ္ပါ
  5. တစ္မိနစ္ တစ္ခါႀကိတ္ျပီး တစ္ႀကိမ္နားကာ ၉ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
  6. ႀကိတ္ေနစဥ္ အရသာ ေမႊထားေသာ အရည္ကို ေလာင္းထည့္ေပးပါ
  7. အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အသားမ်ားကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး အေပၚမွ cling warp ႏွင့္ အသားဇလံုကို ေလလံုေအာင္ပိတ္ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားေပးပါ
  8. အခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ လက္ကိုေရစြတ္ျပီး အသားမ်ားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးေပးပါ
  9. အားလံုးလံုးျပီးတာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာအိုး ခပ္ေသးေသးတစ္လံုးမွာ ေရထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  10. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက လံုးထားေသာ အသားလံုးမ်ားကို ေရေႏြးဆူဆူထဲ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  11. ေရေအးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ျပီးျပင္ထားပါ
  12. အသားမ်ား က်က္လာပါက ေရေပၚေပၚလာပါလိမ့္မယ္
  13. ေပၚလာေသာ အသားလံုးမ်ားကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆက္တည္ေပးထားပါ
  14. ျပီးတာနဲ႕ အဆင္သင့္ ျပင္ထားေသာ ေရေအးပန္းကန္လံုးထဲသို႕ ဆယ္ျပီးထည့္ေပးပါ
  15. ေ႐ေအးထဲမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ေပးပါ
အသားလံုးေၾကာ္ရန္
  • ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႕ ဆီကိုထည့္ကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ အသားလံုးမ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္ဖက္က်က္လ်ွင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုးက်က္ပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဥ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ
  • ပိုေနေသာ အသားလံုးမ်ားကို ေရခဲေသတၱာ ခဲတဲ႔အကန္႔ထဲမွာ ထည့္ျပီးသိမ္းကာ လိုသလို ထုတ္သံုးႏိူင္ပါတယ္။
 ဆိတ္သားအစား အမဲသား ၀က္သား ၾကက္သား သိုးသားမ်ား အစားထိုးျပီး ျပဳလုပ္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment