ေအးရွန္းဆိုင္မွာ ေစ်းသြားဝယ္ေတာ႔ ဆိတ္သားေလးေတြ႔တာနဲ႔ ဝယ္လာျပီး ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္သားကို မဆလာေလးနဲ႔ ခပ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 500 g
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီး စိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သား အတံုးလိုက္ကို သံပုရည္ညွစ္ျပီး နယ္ကာ ၅မိနစ္ေလာက္ထား၍ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုးေပၚတင္ျပီး အသားမ်ားကို လက္တလံုးအ႐ြယ္ ၂လက္မေလာက္အ႐ွည္ အေနေတာ္ေလးေတြ တံုးေပးပါ
- လွီးထားေသာ အသားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ မဆလာနႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစေ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူျပီး ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ အသားကို ထည့္ေမႊပါ
- အသားမ်ား လံုးေထြးမေနေစရန္ ဇြန္းျဖင့္ေမႊကာ အေရာင္ေျပာင္းလာျပီး မာလာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးကာ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီး အိုးမကပ္ေစရန္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment