ေၾကာ္နည္းေလးေတြ ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြ ထည့္ထားေသာ အခ်ဳိးအစားေလးေတြ တစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္ ကြာေကာင္း ကြာပါလိမ့္မယ္ ကိုယ္ခံတြင္းလိုက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားေသာ ၿမိတ္ (ဘိတ္)ကပ္ေၾကးကိုက္ေၾကာ္သာ ျဖစ္ပါတယ္ ဆိုတာေလးလည္း အသိေပးရင္း မာမာ့ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ အေျခာက္ထုတ္ - 300 g
- ပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္႔ငါးေကာင္ခန္႕
- ၀က္အူေခ်ာင္း - ငါးလက္မခန္႔ သံုးေခ်ာင္း
- ပင္လယ္စာ ဂဏန္းေခ်ာင္း - သံုးေခ်ာင္း
- ျပည္ၾကီးငါး - အေနေတာ္ သံုးေကာင္
- ပဲပင္ေပါက္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- စေတာ္ပဲျပဳပ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ခြန္ႏွစ္မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
- ၾကက္ဥ -ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ေရတစ္နာရီခန္႕စိမ္ထားျပီး ေရေႏြးဆူဆူမွာ ႏွစ္မိနစ္ခန္႕ ျပဳပ္ေပးပါ
- ေခါက္ဆြဲသား မတူႏိူင္တဲ့အတြက္ ျပဳပ္ေနခ်ိန္မွာ ဆယ္ျပီး လက္ႏွင့္ ဖိၾကည့္ပါ
- ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ား ေပ်ာ့လာပါက ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဗီနီကာ ဆား ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ သၾကား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ထားပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းႏွင္႔အျမွီးတို႕ျဖဳတ္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ၀က္အူေခ်ာင္းကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- ဂဏန္းေခ်ာင္း အသားကို ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားပါ
- ျပည္ႀကီးငါးကို သန္႕စင္ျပီး လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ အဖတ္ေလးမ်ား လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ကို ေရေႏြးဆူဆူႏွင့္ ေလာင္းျပီးစိမ္ထားပါ
- ဆီ ပဲျပဳပ္ႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္တို႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- အရသာ နယ္ထားေသာ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲဖတ္ ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္းကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ျပည္ႀကီးငါး ၀က္အူေခ်ာင္း ပုဇြန္ ဂဏန္းေခ်ာင္းတို႕ကို ႏွစ္မိနစ္ ထည့္ေၾကာ္ျပီး အဖတ္မ်ား ဆယ္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာ အရည္မ်ားထဲသို႕ ေရေႏြးစိမ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္မ်ား ထည့္ေမႊျပီး ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္ အရသာ နယ္ထားေသာ ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ျပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲကို ဆီ ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းထည့္ေပးျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီး အႏွစ္ႏွင့္အကာကို ေရာသြားေအာင္ ေခါက္ျပီး ျဖန္႕ေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ အသားမ်ား ပဲျပဳပ္ ေခါက္ဆြဲမ်ားထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ပူစပ္ပူေလာင္ေလးနဲ႕ အရသာ ႐ွိလြန္းတဲ့ ျမိတ္ (ဘိတ္) ကပ္ေၾကးကိုက္ေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment