အစပ္မစားသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ ၾကက္သားအခ်ဳိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - 450g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ( ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းဆီသတ္ရန္)
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သားကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ၾကက္သားမ်ား မာလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေမႊပါ
- ေအာက္ေျခ မကပ္ေစရန္ႏွင့္ ၾကက္သားႏူးေစရန္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ပထမ တရည္ခမ္းတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ ထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုး မကပ္ေစရန္ အိုးကို မၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ေလး ရေအာင္တည္ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment