အရသာေလးေလးပင္ပင္ ႐ွိလြန္းတာတဲ့ မွဳိအစပ္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕ လြယ္ကူလြန္းတဲ့ ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကယ္သီးမွဳိအညိဳ - 350 g (ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ)
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီး အစိမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ဆီပူအိုးထဲ ထည့္ေၾကာ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ၾကက္သြန္နီႏွင့္အတူ ဆီအိုးထဲ ထည့္ထားပါ
- ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ထည့္ေမႊကာ ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွဳိကို ထည့္ေမႊပါ
- အားလံုးထည့္ျပီးတာနဲ႕ ဆားထည့္ေမႊျပီး ေရလိုသေလာက္ထည့္ကာ ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး အရသာခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊး မွဳိေၾကာ္ခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းရည္ကို သံပုရာ ညွစ္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment