ထမင္ျးမိန္ျမိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ဖို႕ ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္ျပီး အရမ္းစားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရေဆးျပီး ေခါင္း အျမွီးျဖဳက္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္ းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၂ေကာင္
- အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ- ၁၀ခက္
- သင့္သလို လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး - သံုးေတာင့္
- တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ၂ပင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ( ပုဇြန္ေၾကာ္ရန္ )
ျပင္ဆင္ပံု
- လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
- ပုဇြန္မ်ားပို ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ လူးေပးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ႏွင့္ဆား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ သၾကားတို႕ကိုေရ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ႏွင့္ ေရာေမႊထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕လူးထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို တေကာင္ျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္တေကာင္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ထားပါ
- ေနာက္ထပ္ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ေဂၚဖီ ဘ႐ိုကိုလီ မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ား အရသာစပ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕တ႐ုတ္နံနံထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ ပုဇြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment