Wednesday, 1 June 2016

ပုဇွန်ချိုချဉ်ကြော်


ထမင္ျးမိန္ျမိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ဖို႕ ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္ျပီး အရမ္းစားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရေဆးျပီး ေခါင္း အျမွီးျဖဳက္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္ းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၂ေကာင္
  2. အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  4. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ- ၁၀ခက္
  5. သင့္သလို လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  6. ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  7. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး - သံုးေတာင့္
  8. တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ၂ပင္
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  10. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  13. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
  15. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ( ပုဇြန္ေၾကာ္ရန္ )


ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ပုဇြန္မ်ားပို ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ လူးေပးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ႏွင့္ဆား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ သၾကားတို႕ကိုေရ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ႏွင့္ ေရာေမႊထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕လူးထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို တေကာင္ျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္တေကာင္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ထားပါ
  • ေနာက္ထပ္ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ေဂၚဖီ ဘ႐ိုကိုလီ မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ား အရသာစပ္ထားေသာ  ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕တ႐ုတ္နံနံထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ ပုဇြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment