Friday 3 June 2016

ပုဇွန်အကြွတ်ကြော်


ဒီတခါေတာ့ ေၾကာ္ေနက် ပုဇြန္ေၾကာ္တမယ္ ေၾကာ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရင္ေကာင္းမလား ဒီအတိုင္းေလးဘဲ စားရင္ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနရင္း အေျဖက ထြက္မလာေသးေပမဲ့ ပုဇြန္ေၾကာ္ မြမြ႐ြ႐ြေလးေတာ့ ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါျပီ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၈ေကာင္
  2. Bread Crumbs. - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  3. ၾကက္ဥ. - တစ္လံုး
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကိုေရေဆးျပီး အျမီးွကိုခ်န္ထား၍ အခြံခြ်တ္ကာ ေခါင္းကိုျဖဳတ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ေၾကာကို ခြဲျပီးအမဲေၾကာင္းထုတ္ေပးကာ ဆားအရသာမွဳန္႕တို႕နယ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္ဥကိုေဖာက္ျပီး ခေလာက္ထားေပးပါ
ေၾကာ္နည္း
  • ပုဇြန္အရသာနယ္ကို ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲ တေကာင္ခ်င္းထည့္ျပီး ႏွစ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥအႏွစ္ စိမ္ျပီးတာနဲ႕ bread crumbs မွဳန္႕ထဲ လူးေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲကို ဆီထည့္၍ မီးအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့လိုက္ျပီး ပုဇြန္ကို တေကာင္ခ်င္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္ပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္ျပီးတာနဲ႕ႏွစ္သက္သလို အခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment