ဒီေန႔ေတာ႔ ပါစြန္သုပ္ပါတယ္ ပါစြန္လို႕ေျပာလိုက္တာနဲ႕ မသိတဲ့သူ ေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္ သိတဲ့သူေတြက်ျပန္ေတာ့ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ အစာတမ်ဳိး ျဖစ္ေနတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
တကယ္တမ္းက်ေတာ့ ပါစြန္ဆိုတာ ျမန္မာျပည္မွာ ငါးစရစ္ ေဒါင္းပဆိပ္ ငါးလက္ကပ္ ငါးေတာင္စင္းစသည့္ ငါးေသးေသးေလးကို ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕နဲ႕နယ္ျပီး အနည္းဆံုး ၃ရက္ေလာက္ထားျပီးမွ ၾကက္သြန္နီ ပင္စိမ္း ႐ွမ္းနံနံ နံနံပင္စတဲ့ အေမႊးနံ႕သာ အ႐ြက္ေတြရယ္ ဇီးျဖဴသီးေထာင္း ဒါမွမဟုတ္ သံပုရာသီးနဲ႕ သုပ္စားရတဲ့ အသုပ္တမ်ဳိးပါ ဇီးျဖဴသီးမ႐ွိရင္လဲ သံပုရာသီးနဲ႕ သုပ္စားႏိူင္ပါတယ္။
မာမာကေတာ့ ျမန္မာငါးေတြ မရႏိူင္တဲ့ေနရာမွာ ေရာက္ေနတာမို႕ ျမန္မာငါး အရသာနဲ႕ နီးစပ္တဲ့ SILVERFISH နဲ႕ ပါစြန္လုပ္လိုက္ပါတယ္ ျမန္မာျပည္က ပါစြန္အရသာနဲ႕ တထပ္ထည္းတူတဲ့ ပါစြန္အရသာရလို႕ ပါစြန္လုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ က်ဴ႐ြက္ သက္ကယ္႐ြက္တို႕ အရမ္းေပါတဲ့အတြက္ အ႐ြက္ေတြနဲ႕ ေသေသခ်ာခ်ာထုတ္ျပီး အေပၚကေန အေလးတခုနဲ႕ ဖိထားရပါတယ္။
အ႐ြက္က်ဳိ အ႐ြက္ၾကားက စိမ့္ထြက္လာတဲ့ အရည္ေတြကို တခ်ဳိ႕ကေတာ့ သြန္ေပးၾကျပီး တခ်ဳိ႕ကေတာ့ အရည္မသြန္ဘဲ အရည္ထဲမွာ စိမ္ထားတတ္ၾကပါတယ္။
အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့ ဖန္ပုလင္းထဲမွာ ဖိသိပ္ထည့္ျပီး ပါစြန္လုပ္ၾကျပန္ပါတယ္ လုပ္ပံုလုပ္နည္းေတြက တေနရာနဲ႕တေနရာ နည္းနည္းစီ ကြာျခားတတ္ပါတယ္။
မာမာကေတာ့ ထုတ္စရာ အ႐ြက္႐ွားလို႕ cling wrap နဲ႕ ၃ထပ္ထပ္ျပီး က်စ္ေနေအာင္ထုတ္ကာ သားရည္ကြင္းနဲ႕ တင္းေနေအာင္ စည္းျပီး ေအာက္ခံပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ငါးထုတ္ကိုတင္ကာ အေပၚကေန ဆီေလးလီတာ ပုလင္းနဲ႕ဖိျပီး ထုတ္ထားတဲ့အထုတ္ကို အရည္မ်ား ထြက္ေစေအာင္ ဒုတ္အခြ်န္ေလးနဲ႕ လိုက္ေဖာက္ေပးပါတယ္ အရည္ေတြထြက္လာတာ မ်ားလာရင္ အနံ႕နံမွာဆိုးလို႕ သြန္သြန္ေပးပါတယ္။
ပါစြန္လုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- SILVERFISH - 500 g
- ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၇ဇြန္း
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
ပါစြန္လုပ္ရန္
- ငါးကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္ထားေသာ ငါးမ်ား ေျခာက္သြားပါက ငါးထဲကို ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ႏွင့္ဆားထည့္ကာ နယ္ေပးပါ
- Cling wrapကို ၃ထပ္ ထပ္ျပီး ငါးကိုထည့္ျပီး က်စ္ေနေအာင္ ထုတ္ေပးပါ
- ထုတ္ထားေသာ ငါးထုတ္ကို ႀကိဳး သို႕မဟုတ္ သားရည္ကြင္းႏွင့္ က်စ္ေနေအာင္ ထပ္စည္းေပးပါ
- ငါးထုတ္ကို ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ထဲထည့္ျပီး အေပၚမွ ေလးေသာပစၥည္း တခုႏွင့္ ဖိေပးပါ
- ဖိထားေသာ ငါးထုတ္ကို ဒုတ္အခြ်န္ႏွင့္ ၁၀ခ်က္ေလာက္ လိုက္ေဖာက္ေပးပါ
- ယင္ေကာင္မနားေစရန္ food cover ႏွင့္ အုပ္ထားေပးပါ
- ဒုတိယေျမာက္ေန႕မွာ အရည္မ်ား ထြက္လာပါလိမ့္မယ္
- ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို သြန္ေပးပါ
- ေရမ်ားသြန္ေပးရင္း ငါးထုတ္ကို ေနာက္တခါ ဒုတ္ခြ်န္ႏွင့္ လိုက္ထိုးေဖာက္ေပးျပီး အေလးႏွင့္ ထပ္ဖိေပးျပီး ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို သြန္သြန္ေပးပါ
- ၃ရက္ေျမာက္ေန႕မွာ ပါစြန္ရပါျပီ
အသုပ္သုပ္ရန္
- ပါစြန္ - တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အက်က္မွဳန္႕- ႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - အခ်ဥ္ႀကိဳက္သေလာက္
- ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- အားလံုးကိုေရာျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးျပီး လိုသလိုျပင္၍ ပါစြန္သုပ္ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူႏွင့္ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment