Friday, 17 June 2016

ဆိတ်သားကင်



ဒီအတိုင္းေလးဘဲ စားရင္ေကာင္းမလား ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ ေသာက္ရင္ေကာင္းမလား ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရင္ေကာင္းမလား အေတြးေတြ နယ္ခ်ဲ႕ရင္းနဲ႕ ေနာက္ဆံုးေတာ့ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ဖို႕ ဆိတ္သားေျခာက္ေမႊးေမႊးေလး မီးကင္ျဖစ္လို႕ အေျခာက္လွန္းနည္း မီးကင္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - 1 kg
  2. သံပုရာသီး - တစ္လံုး
  3. ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ခ်င္းအရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ဆီ - လိုသေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို  ႐ွည္႐ွည္ အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ဆိတ္သား အနံ႕ေပ်ာက္ေစရန္ သံပုရာရည္ႏွင့္နယ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ႏွင့္သုတ္ေပးပါ
  • ေရေျခာက္တာနဲ႕ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ ဆား ခ်င္းကိုေထာင္းျပီး ယူထားေသာ  ခ်င္းအရည္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီး ေနပူပူမွာ ေျခာက္ေသြ႕ေနေအာင္ လွန္းထားေပးပါ
  • ေနအပူ႐ွိန္ အေပၚမူတည္ျပီး အနည္းဆံုး ၄ရက္ေလာက္ လွန္းေပးပါ
  • ေျခာက္ေသြ႕လာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးေသြးမီးဖိုေပၚမွာ ကင္ျပစ္ေပၚတင္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ကင္ေပးပါ
  • ကင္ေနစဥ္ အသားမ်ား အက်က္ညီေစရန္ လွည့္လွည့္ေပးပါ
  • အသားမ်ား က်က္လာျပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚကဖယ္ထားပါ
  • အသားမ်ားပူေနတုန္း သစ္သားင႐ုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ စဥ့္နီတံုးေပၚတင္ျပီး ထုေပးပါ
  • အသားမ်ား မြလာျပီဆိုေတာ့မွ အသားမ်ွင္မ်ားရေအာင္ ထြင္ေပးပါ
  • ျပီးေတာ့မွ ပဲဆီေမႊးေမႊးေလး စိမ္ျပီး ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
  • ထိုနည္းအတိုင္း အမဲသား သိုးသားတို႕ကိုလဲ ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment