ဒီေန႕ေတာ့ ျမန္မာနည္းေလးနဲ႕ ခ်က္ထားတဲ့ ၾကက္သားစဥ္းေကာ အႏွစ္ဟင္းေလးကို pasta နဲ႕တြဲျပီး စားပါမယ္ ခ်က္နည္းကေတာ့ သိုးသား ဆိတ္သား အမဲသား ဆိတ္သားလံုးတို႕နဲ႕ ခ်က္နည္းလဲတူ ျပင္ဆင္ပံုလဲတူတဲ့ ၾကက္သား Pasta ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- PASTA အေျခာက္ - 400g
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 500g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အစပ္ေတာင့္ ၃ေတာင့္
- င႐ုတ္အပြေတာင့္ အစိမ္းေရာင္ - တျခမ္း
- င႐ုတ္သီး အပြေတာင့္ အနီေရာင္ - တျခမ္း
- သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း ( ႐ိုး႐ိုးဆီသံုးလဲရ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - 400g
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- PASTA ကို ေရေႏြးဆူဆူ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ႏူးလာတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင့္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးမ်ားကို ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးစိမ္းအစပ္တို႕ကို အရင္ဆီသတ္ေပးပါ
- နည္းနည္းႏြမ္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
- စဥ္းထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေမႊျပီး ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပထမတရည္ ခမ္းတာနဲ႕ ေနာက္တခါ အသားမ်ား ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေနာက္တရည္ မခမ္းခင္ င႐ုတ္သီးအပြ ၂မ်ဳိးကို ထည့္ေမႊကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ျပည့္တာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္း၍ ဆီက်န္ေရက်န္ ခ်က္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ PASTA ဖတ္ကို ပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး ၾကက္သားဟင္းအႏွစ္ကို အသားအရည္ မ်ွေအာင္ဆမ္း၍ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment