သာကူအုန္းနို႕ဆမ္းေလး ေသာက္ခ်င္လာတာနဲ႕ သာကူထုတ္ေတြ ႐ွာလိုက္ေတာ့ ထိုင္၀မ္ကလာတဲ့ သာကူစ့ အထုတ္ေတြ ထြက္လာပါတယ္။
အထုတ္မွာပါတဲ့ နည္းအတိုင္း က်ဳိလိုက္ေတာ႔ အဆင္ေျပလိုက္တာ ေျပာမေနပါနဲ႕ေတာ့ တံဆိပ္မတူေပမဲ့လဲ အခုလို နည္းအတိုင္း စမ္းျပီးက်ဳိၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
က်ဳိနည္းေလးက လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ မိမိသံုးမဲ့ သာကူေစ့အေပၚမွာ မူတည္ျပီး ခ်င့္ခ်ိန္ကာ က်ဳိေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သာကူေစ့ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
- အုန္းႏို႕ - 200 ml (ready made အုန္းႏို႕ဗူးကို သံုးထားပါတယ္ )
- ေရ - 600 ml (အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ေရာက်ဳိရန္)
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းခန္႕ (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သာကူက်ဳိရန္ ေရေႏြးဆူဆူ - ၅လီတာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရ ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရေဆးစဥ္ သာကူေစ့မ်ား ထြက္မက်ႏိူင္ေလာက္သည့္ ဇကာတခု အဆင္သက့္ ျပင္ထားပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက သာကူေစ့မ်ား ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- သာကူမ်ားခဲျပီး ကပ္မသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- သံုးေသာ သာကူမ်ား မတူႏိူင္ေသာေၾကာင့္ သာကူက်ဳိခ်ိန္ တခုႏွင့္တခု မတူႏိူင္ပါ
- သာကူေစ့မ်ား မ်က္ေစ့ ေပ်ာက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ဇကာထဲေလာင္းထည့္ကာ ႐ိုး႐ိုးေရေအးျဖင့္ သာကူေစ့မ်ား ေအးလာတဲ့အထိ ေလာင္းခ်ကာ ေဆးေပးပါ
- သာကူေစ့မ်ား ေအးလာပါက ေရစစ္ထားပါ
အုန္းႏို႕က်ဳိရန္
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲသို႕ အုန္းႏို႕ဗူးမ်ား ေဖာက္ထည့္ပါ
- အုန္းႏို႕ထဲသို႕ သၾကား ဆားႏွင္႔ ေရတို႕ေရာေမႊကာ အပူေပးပါ
- အုန္းနို႕မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာျပီ ဆိုပါက မီးပိတ္ေပးပါ
- ပန္းကန္တခုထဲမွာ အေအးခံထားေသာ သာကူကို အုန္းႏို႕ဆမ္းျပီး လိုသလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးပါ
- ျပင္ဆင္ေပးျပီးတာနဲ႔ အုန္းႏို႕သာကူဆမ္း စိမ့္စိမ့္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
- အုန္းႏို႕ဗူး မသံုးခ်င္ပါက အုန္းသီးတလံုးကို ျခစ္ျပီး အရည္ယူႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment