ျမန္မာအစာဘဲ ပါးစပ္ထဲမွာ ခံတြင္းေတြ႕တတ္တဲ့အတြက္ ကိုယ့္စိတ္ထဲ စားခ်င္သလို ျပင္ဆင္ျပီး ပါစတာကို က်ဴနာဗူးနဲ႕ ျမန္မာမွဳျပဳျပီး ခ်က္လိုက္ေတာ့ စားလို႕ေတာ့ အေကာင္းသားေပါ့႐ွင္။
တေယာက္နဲ႕တေယာက္ အႀကိဳက္ျခင္း မတူၾကတာမို႕လို႕ အစားအေသာက္တခုကို ကိုယ္ႏွစ္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားေသာက္တာက အေကာင္းဆံုးပါ ဒီေန႕ေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး အျမဲတမ္းမဟုတ္ေပမဲ့ ရံဖန္ရံခါ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ က်ဴနာပါစတာ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- PASTA အေျခာက္ - 400g
- က်ဴနာ - 425g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း ( ႐ိုး႐ိုးဆီသံုးလဲရ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - 400g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- PASTA ကို ေရေႏြးဆူဆူ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ႏူးလာတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင့္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးေပးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အရင္ဆီသတ္ေပးပါ
- နည္းနည္းႏြမ္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ က်ဴနာအသားကိုထည့္ျပီး ေမႊပါ
- ေရခမ္းေအာင္မတည္ဘဲ ေရအေနေတာ္ေလာက္ရတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ျဖဴးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာပါစတာကို ပန္းကန္ျပားထဲမွာ တပြဲစာထည့္ျပီး က်ဴနာဟင္းအႏွစ္ဆမ္းျပီး စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment