Friday 3 June 2016

ပုဇွန်ခြောက် အချိုကြော်




ဟင္းခ်က္ရမွာ စဥ္းစားလို႕မရတဲ့ေန႕ဆို ျမန္မာျပည္က ပါလာတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္ထုတ္ကို ထုတ္ျပီးသကာလ လက္နက္ႀကီးကို ထုတ္ထုတ္သံုးတတ္တဲ့ မာမာ့ရဲ႕ေဖးဖရိတ္ဟင္း တမယ္ပါ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္တလံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
  3. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး အကြင္းလိုက္ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကိုဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီအိုးပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ျပီး ႂကြတ္လာရင္ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ထိုဆီပူထဲမွဘဲ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အနည္းငယ္ ႂကြတ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးကို အလယ္ေလာက္ အေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့ျပီး ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္နံ႕ေမႊးလာပါက  ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • မီး႐ွိန္ကို အကုန္ေလ်ွာ့လိုက္ျပီး လက္က်န္အပူ႐ွိန္ႏွင့္ မီးဖိုေပၚမွာထားျပီး မၾကာမၾကာ ေမႊေပးကာ ဆီေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပး၍ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ႂကြတ္႐ြလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ဖတ္ ျဖဴး၍ ထမင္း ေပါင္မုန္႕တို႕ႏွင့္ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment