ဒီေန႕ေတာ႔ ေန႔လည္လည္ခင္း အစာေျပစားရေအာင္ ပုဇြန္ေသးေသးေလးေတြကို တန္ပူရာမွဳန္႔ေလးနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရေဆးကာ အျမွီးႏွင့္ေခါင္း ျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 300 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို အရသာမွဳန္႕ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕နယ္ထားေပးပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- တန္ပူ႐ာမွဳန္႕ေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္ထဲပုဇြန္ကို ေရာေမႊေပးပါ
- ဆီကို ပူေအာင္အရင္ဆံုး တည္လိုက္ပါ
- ဆီပူလာပါက မီးအနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီးမွ ပုဇြန္တန္ပူရာကို ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခတ္ပါ
- ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခတ္ျပီး ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ျပီး ျဖန္႕ေပးျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ေျဖးေျဖးျခင္း တြန္းခ်ေပးပါ
- သိပ္အၾကာႀကီး ေၾကာ္စရာမလိုဘဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္းသန္းလာနဲ႕ ခ်က္ျခင္းဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္ျပီးတာနဲ႕ မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment