Saturday 25 June 2016

ပုဇွန်ကြော်



ဒီေန႕ေတာ႔ ေန႔လည္လည္ခင္း အစာေျပစားရေအာင္ ပုဇြန္ေသးေသးေလးေတြကို တန္ပူရာမွဳန္႔ေလးနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရေဆးကာ အျမွီးႏွင့္ေခါင္း ျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 300 g
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  3. ေရ  - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  4. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အရသာမွဳန္႕ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕နယ္ထားေပးပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • တန္ပူ႐ာမွဳန္႕ေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္ထဲပုဇြန္ကို ေရာေမႊေပးပါ
  • ဆီကို ပူေအာင္အရင္ဆံုး တည္လိုက္ပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးအနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီးမွ ပုဇြန္တန္ပူရာကို ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခတ္ပါ
  • ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခတ္ျပီး ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ျပီး ျဖန္႕ေပးျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ေျဖးေျဖးျခင္း တြန္းခ်ေပးပါ
  • သိပ္အၾကာႀကီး ေၾကာ္စရာမလိုဘဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္းသန္းလာနဲ႕ ခ်က္ျခင္းဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္ျပီးတာနဲ႕ မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment