မ်ွစ္ကို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ အစာထဲမွာ ပါတဲ့အတြက္ ဒီတစ္ခါေတာ့ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြလဲ စားႏိူင္ေအာင္ ပဲျပဳပ္နဲ႕ေရာျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕ စားေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပဳပ္ျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားေသာ မ်ွစ္ - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
- ပဲျပဳပ္ျပီးသား - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အဆင္သင့္ လွီးထားေသာ မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ
- ပဲျပဳပ္ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲ ေၾကာ္ျပီးမ်ွစ္ကို ထည့္ေမႊပါ
- ၂မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ကာ ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲျပဳပ္ကို ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ပဲျပဳပ္ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာ ပဲျပဳပ္မ်ွစ္ေၾကာ္ကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment