အသားမစားခ်င္ဘူးလို႕ ေျပာလိုက္တာနဲ႕ ဒီအေမက ထံုးစံအတိုင္း အသီးအ႐ြက္ေတြ ဟိုကဆြဲထုတ္ ဒီကဆြဲထုတ္ ဘယ္လိုမ်ား ခ်က္ေပးရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ စဥ္းစားရင္း အိမ္ေ႐ွ႕ေလ်ွာက္ အိမ္ေနာက္ေလ်ွာက္နဲ႕ ေခါင္းေတြေျခာက္ရတာလဲ အႀကိမ္ႀကိမ္ပါဘဲ။
အဲဒီလိုနဲ႔ဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ အသီးအ႐ြက္ေတြအစား အသားတုကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူးေဖာက္ျပီး ဆီျပန္ခ်က္ေပးျဖစ္တာမို႕လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အသားတု - 200 g
- ခရမ္းခ်ဥ္းသီး အႏွစ္ဗူး - ready made 400 g တစ္ဗူး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ အသားတု အရသာနယ္ရန္)
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ (အသားတု အရသာနယ္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (အသားတု အရသာနယ္ရန္)
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (ဟင္းအိုးထဲထည္႔ရန္)
အသားတု အရသာနယ္ရန္
- အသားတုကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ျပီး ပြလာပါက ေရမ်ားကုန္သေလာက္ရွိေအာင္ ညွစ္ေပးကာ ဇလံုထဲ ထည္႔ထားပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔
- နႏြင္းမွဳန္႔
- ဆား အားလံုးတို႕ကို အသားတု ဇလံုထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- အသားတုႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို အခြြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင္႔ ေရာျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႔ကို ေမႊးလာအတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူးကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ အသားတုႏ်င္႔ ဆားတို႔ကိုထဲ႔ၿပီး ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ အရသာနဲ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ အသားတု အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
အသားတုဟင္း အရမ္းၾကိဳက္ အမ ရဲ႕ ပရိသတ္ပါ
ReplyDeleteဘေလာ့ကို လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္႐ွင့္
Delete