Thursday, 2 June 2016

သင်္ဘောသီးသုပ်




သေဘၤာသီးသုပ္က မာမာ့အႀကိဳက္ အသုပ္စားဖြယ္ရာ တစ္မ်ဳိးပါဘဲ ဒီေတာ႔ သေဘၤာသီးစိမ္းကို ေတြ႕တာနဲ႕ ဘယ္လိုသုပ္စားရမလဲ စဥ္းစားမိတာက အရင္ဆံုးပါဘဲ။

ဒီတစ္ခါေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ျပီးေထာင္းမယ္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေထာင္းျပီးသုပ္မယ္ဆိုျပီး စဥ္းစားျပီးသကာလ မာမာသုပ္စားတဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္ခန္႕
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင့္ခန္႕ (အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
  4. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀မႊာေလာက္ကိုဆီလက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးခြဲေလာက္ျဖင့္ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ)
  7. မန္က်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  8. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး မ်ွင္မ်ွင္သးေသးေလးေတြရေအာင္ သေဘၤာျခစ္ အေသးဆံုး အေပါက္ျဖင့္ ျခစ္ထားပါ
  • ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ေဆးျပီး ေရနာ႐ီ၀က္ေလာက္စိမ္ကာ ေရစစ္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ကိုထည္႔ကာ ညက္ေနေအာင္ ထည့္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ သေဘာၤသီး ငါးငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္ထာင္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တို႕ႏွင့္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္တို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြေေလး နယ္ေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ စပ္စပ္ေမႊးေမႊး သေဘၤာသီးသုပ္ေလးကို ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment