မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းေလးမွာ အသုပ္ေလး တစ္မယ္ပါရင္ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစတဲ့အတြက္ အသုပ္တစ္မ်ဳိးကို ႀကံဖန္ျပီး သုပ္တတ္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ စားျမိန္ဖြယ္ရာ ၾကက္ေတာင္ပံ ခ်ဥ္ငံစပ္တစ္မယ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေတာင္ပံအဖ်ား - 250 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ဆယ္္မႊာ
- ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
ၾကက္ေတာင္ပံျပဳပ္ရန္
- ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခ်ဳိမွဳန္႕ ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာခ်င္းႏွင္႔ ဆားတို႔ထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ေရခမ္းပါက အေအးခံထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ေလ်ွာ့ပလိုက္ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေမႊပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား အ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
- ဆီကိုအေအးခံထားျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မ်ားကို ေရာေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
- သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို အေအးခံျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ ခုတ္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ႂကက္ေတာင္ပံမ်ား ၾကက္သြန္ ေဂၚဖီ နံနံပင္ ဆီခ်က္ င႐ုတ္သီးစိမ္း သခြားသီး ၾကက္သားမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၾကက္ေတာင္ပံ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment