Sunday, 12 June 2016

ကြက်ရိုး ကုလားပဲခြမ်းဟင်း


ရာသီဥတု ေအးခ်မ္းေနခ်ိန္ေလးမွာ စားခ်င္တာက ခ်ဥ္ငံစပ္ ဟင္းေလးေတြပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္႐ိုးနဲ႕ ကုလားပဲဆန္ကို အရည္ေသာက္ဆမ္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္သြားလို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းအလြယ္ေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

  1. ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
  2. ၾကက္လည္ပင္း႐ိုး - 300 g
  3. မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ 
  4. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အခက္ႀကီးႀကီး ၂ခက္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  7. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ပဲျပဳပ္ထဲႏွင့္ဆီသတ္ရာတြင္ သံုးရန္)
  9. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  10. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  11. ခ်င္း - လက္တဆစ္ရဲ႕တစ္၀က္
  12. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  13. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ကုလားပဲဆန္ကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပဲကိုမႏူးတႏူး အေနအထားရေအာင္ ျပဳဳပ္ထားပါ
  • မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ကာ ေ႐စိမ္ထားပါ
  • ၾကက္လည္ပင္း႐ိုးကို ေရေဆးျပီး သင့္သလို ခုတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးေမႊးလာေအာင္ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္မ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဟင္းခ်က္ရန္ ျပင္ထားေသာ ၾကက္႐ိုး ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ေမႊျပီး ဆီသတ္ပါ
  • ၾကက္႐ိုးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားမ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • အသားမ်ား ႏူးလာတာနဲ႕ ျပဳပ္ထားေသာ ပဲအိုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ျပီး ေရလိုသေလာက္ထည့္ကာ ေရစိမ္ထားေသာ မက်ည္းမွည့္ကို လက္နဲ႕နယ္ေဖ်ာ္ျပီး မက်ည္းရည္ထည့္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ၾကက္႐ိုးပဲဟင္း အရည္ေသာက္ဆမ္းကို  သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment