အႏွစ္မ်ားမ်ား ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕အရသာနဲ႕ စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့ ၾကက္သား သရက္သီးေျခာက္ အရသာေမႊးေနတဲ့ ၾကက္သားဆီျပန္ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ေပါင္သား - 500g
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၾကက္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာပစၥည္းမ်ား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- သရက္သီးေျခာက္ - အနည္းငယ္
- ေလးညွင္း - တပြင့္
- ဖာလာ - တေစ့
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- သရက္သီးေျခာက္ကို ဟင္းမခ်က္ခင္ တနာရီေလာက္က ႀကိဳျပီးေရစိမ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ဖာလာ ေလးညွင္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရစိမ္ထားေသာ သရက္သီးေျခာက္ႏွင့္ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- သရက္သီးေျခာက္မ်ား ႏူးျပီးေက်လာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက သရက္သီးခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ အရသာနဲ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ ၾကက္သားအခ်ဥ္ဆီျပန္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment