သားႀကီးငါးႀကီးေတြ မစားခ်င္တဲ့အခါတိုင္း ေခါင္းတရာသားေလးေတြ ခ်က္မိပါတယ္ ထမင္းစားလို႕ အရမ္းမိန္တဲ့အတြက္ အႀကိဳက္ဆံုး ဟင္းတမယ္ဆိုလဲ မမွားပါဘူး ခ်က္နည္းအရမ္းလြယ္ေပမဲ့ စားမိန္ဟင္းတမယ္မို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးသားေလး - 500 g
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နံနံပင္( သို႕ )ပင္စိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးသားေလးမ်ားကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား ငါးငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
- ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ တို႕ကို င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းထားပါ
- နံနံပင္ သို႕မဟုတ္ ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ထည့္ေမႊပါ
- င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာငါးကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ ငါးထဲမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားခမ္းတဲ့ထိ အိုးကို မၾကာမၾကာ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးမ်ားေရျမဳပ္ေအာင္ ေရထပ္ထည့္ေပးျပီး ဆက္တည္ပါ
- ေရခမ္းကာနီးပါက နံနံပင္ သို႕မဟုတ္ ပင္စိမ္းအုပ္ကာ အိုးကို လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ား မေက်ေစရန္ အရမ္းေမႊမေပးရပါ
- ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးသားေလး အိုးကပ္ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment