Tuesday 14 June 2016

ၾကက္​သားဆီျပန္​ ေဂၚရင္ဂ်ီခ်က္


ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ရေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားေဂၚရင္ဂ်ီခ်က္ ေမႊးေမႊးေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္သား ၾကက္အသည္း - 500g (အသားမ်ားကို အေနေတာ္တံုးထားပါ)
  • ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ေလးညွင္းပြင့္ - ၃ပြင့္ အားလံုးကိုေရာျပီး ၾကက္သားထဲအရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ

ဟင္းခ်က္ရန္

  1. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
  4. ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
  5. စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  6. င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  7. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ၃ခက္
  8. မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  9. မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုၿပင္ထားပါ
  • မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္တဲ့ အိုးထဲမွာ ၾကက္သားအရသာနယ္ႏွင့္ ဆီထည့္ပါ
  • ထိုၾကက္သားထဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္းစပါးလင္ေထာင္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကိုထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ  
  • ၾကက္သားမ်ား လံုးေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားမာလာမွ မက်ည္းသီးမွည့္ကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး ထည့္ေပးပါ
  • မက်ည္းမွည့္ေရႏွင့္အတူ ၾကက္သားမ်ားထဲ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ႏွင့္ မဆလာကိုအုပ္ျပီး ဆီျပန္ေအာင္ ခ်က္ေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ၾကက္သားေဂၚရင္ဂ်ီခ်က္ ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment