ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ရေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားေဂၚရင္ဂ်ီခ်က္ ေမႊးေမႊးေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သား ၾကက္အသည္း - 500g (အသားမ်ားကို အေနေတာ္တံုးထားပါ)
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေလးညွင္းပြင့္ - ၃ပြင့္ အားလံုးကိုေရာျပီး ၾကက္သားထဲအရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ၃ခက္
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုၿပင္ထားပါ
- မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္တဲ့ အိုးထဲမွာ ၾကက္သားအရသာနယ္ႏွင့္ ဆီထည့္ပါ
- ထိုၾကက္သားထဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္းစပါးလင္ေထာင္းႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကိုထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ
- ၾကက္သားမ်ား လံုးေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ မက်ည္းသီးမွည့္ကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး ထည့္ေပးပါ
- မက်ည္းမွည့္ေရႏွင့္အတူ ၾကက္သားမ်ားထဲ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ႏွင့္ မဆလာကိုအုပ္ျပီး ဆီျပန္ေအာင္ ခ်က္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ၾကက္သားေဂၚရင္ဂ်ီခ်က္ ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment