Friday 24 June 2016

ကြာဇံသုပ်


မနက္ေစာေစာ စားခ်င္တာေလးေတြ စားရရင္ ေပ်ာ္ပါတယ္ေပါ့ေနာ္ ဒီေန႕ေတာ့ ဆန္ၾကာဇံကို င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ဆီခ်က္နဲ႕ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ စိတ္ကူးရရင္ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ ၾကာဇံသုပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္ၾကာဇံ - 100 g
  2. နံနံပင္  - အနည္းငယ္
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္း  - အနည္းငယ္
  4. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  5. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  6. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  7. အရသာမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  8. င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးစာ
  9. မက်ည္းသီးအမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုး ၂လံုးစာ
  10. ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
  11. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  12. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးစာ
  13. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း

င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုပိတ္ပလိုက္ျပီးမွ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  2. ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရမ်ားသြန္လိုက္ျပီး ၾကာဇံထဲကို နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  3. ျပီးမွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ၾကာဇံထဲကို ေလာင္းခ်ပါ
  4. ေရေႏြးကို ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲ စိမ္ထားျပီး ဇကာထဲသြန္ခ်ကာ ေရစစ္ထားပါ
  5. မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရေႏြးပူပူ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာနဲ႕ စိမ္ထားပါ
  6. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  7. နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
  8. အသုပ္ထဲထည့္ရန္ ပါ၀င္ရမည့္ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ

ဟင္းခါးခ်က္ရန္
  • ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ၇ေကာင္ေလာက္ကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ
  • ေရဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္း ၅ေစ့ေလာက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာေလာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ကာ ေဂၚဖီ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးအရသာျမည္းပါ

အသုပ္ တပြဲစာျပင္ရန္
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကာဇံကိုထည့္ပါ
  • င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္  ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ မက်ည္းရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အသုပ္နယ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုတဲ႔အရသာက္ု ျပင္ေပးျပီး စားပြဲျပင္ေပးပါ
  • အသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္ျပီးပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဂၚဖီဟင္းခါးတို႕နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment