မနက္ေစာေစာ စားခ်င္တာေလးေတြ စားရရင္ ေပ်ာ္ပါတယ္ေပါ့ေနာ္ ဒီေန႕ေတာ့ ဆန္ၾကာဇံကို င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ဆီခ်က္နဲ႕ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ စိတ္ကူးရရင္ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ ၾကာဇံသုပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ၾကာဇံ - 100 g
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးစာ
- မက်ည္းသီးအမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုး ၂လံုးစာ
- ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးစာ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုပိတ္ပလိုက္ျပီးမွ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရမ်ားသြန္လိုက္ျပီး ၾကာဇံထဲကို နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ျပီးမွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ၾကာဇံထဲကို ေလာင္းခ်ပါ
- ေရေႏြးကို ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲ စိမ္ထားျပီး ဇကာထဲသြန္ခ်ကာ ေရစစ္ထားပါ
- မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရေႏြးပူပူ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာနဲ႕ စိမ္ထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
- အသုပ္ထဲထည့္ရန္ ပါ၀င္ရမည့္ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
ဟင္းခါးခ်က္ရန္
- ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ၇ေကာင္ေလာက္ကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ
- ေရဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္း ၅ေစ့ေလာက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာေလာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ကာ ေဂၚဖီ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးအရသာျမည္းပါ
အသုပ္ တပြဲစာျပင္ရန္
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကာဇံကိုထည့္ပါ
- င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ မက်ည္းရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အသုပ္နယ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုတဲ႔အရသာက္ု ျပင္ေပးျပီး စားပြဲျပင္ေပးပါ
- အသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္ျပီးပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဂၚဖီဟင္းခါးတို႕နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment