Tuesday 28 June 2016

ခရမ်းချဉ်သီး ပန်ထွေဖျော်


သတ္သတ္လြတ္ စားတတ္တဲ့ သမီးငယ္အတြက္ ထမင္းပူပူနဲ႕နယ္စားလို႕ရေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ အစံုပါေစမဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး သတ္သတ္လြတ္ ပန္ေထြေဖ်ာ္ျဖစ္လို႕ ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပန္ေထြေဖ်ာ္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  2. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  5. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  6. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  7. ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • အခြံမ်ား ကြဲအက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အခြံမ်ားခြာကာ ျပဳပ္ထားေသာ ေရထဲမွဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ေခ်ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ နံနံပင္ ဆီတို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ပန္ေထြေဖ်ာ္ကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment