သတ္သတ္လြတ္ စားတတ္တဲ့ သမီးငယ္အတြက္ ထမင္းပူပူနဲ႕နယ္စားလို႕ရေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ အစံုပါေစမဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး သတ္သတ္လြတ္ ပန္ေထြေဖ်ာ္ျဖစ္လို႕ ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပန္ေထြေဖ်ာ္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- အခြံမ်ား ကြဲအက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အခြံမ်ားခြာကာ ျပဳပ္ထားေသာ ေရထဲမွဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ေခ်ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ နံနံပင္ ဆီတို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ပန္ေထြေဖ်ာ္ကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment