ဒီေန႕ေတာ့ အလုပ္နည္းနည္းအားတာနဲ႕ ငါးဆုတ္အစာသြပ္ေလး လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ငါးဖယ္အစစ္က မ႐ွိသေလာက္ကို ႐ွားလြန္းေတာ့ ငါးဖယ္အစာသြပ္နဲ႕တူေအာင္ ဘာဆာငါးကို စိတ္႐ွည္လက္႐ွည္ ေၾကာ္ထားလို႕ ငါးဖယ္အ႐ွဳံးေပးရေလာက္ေအာင္ စားေကာင္းလြန္းတဲ့ အစာသြပ္ေလး ဆိုရင္လဲ ပိုမွန္ပါလိမ့္မယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး - 400 g
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- cornflour - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ေရ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၅မႊာ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
- ငါးငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- သံပုရာသီး - တျခမ္း
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
ငါးဆုတ္ေၾကာ္ရန္
- ဘာဆာငါးကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားကာ အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ
- cornflour soy sauce င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ေရတို႕ကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ
- ဘလင္ဒါထဲ ငါးမ်ားထည့္ျပီး တမိနစ္ႀကိတ္ တခါနားကာ ၃ခါေလာက္ အရင္ဆံုးႀကိတ္ေပးပါ
- ျပီးေတာ့မွ အရသာစပ္ထားေသာ အရည္ေဖ်ာ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ႀကိတ္ တခါနား ၁၀ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အသားထူေသာ ပလပ္စတစ္အိတ္ထဲ ငါးႀကိတ္သားမ်ားကို ေျပာင္းထဲ့ပါ
- အိတ္ဧ။္ေထာင့္ တေနရာကို ကပ္ေၾကးႏွင့္ လက္တဆစ္ သာသာေလာက္ ညွပ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ဆီထည့္ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ွာ့ေပးပါ
- လက္ကို ေရစြတ္ျပီး ေရခါထားပါ
- ျပီးမွ ငါးႀကိတ္သားကို ပလပ္စတစ္အိတ္ေထာင့္မွ ငါးဆုတ္တလံုးစာ လက္ထဲကို ညွစ္ခ်ျပီး ခပ္ဖြဖြ ဆုပ္ေပးျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- လက္မွာ ေရေျခာက္သြားရင္ လက္ကိုေရျပန္စြတ္ျပီး ဆီအိုးနဲ႕ေ၀းေ၀းမွာ ေရျပန္ခါေပးပါ
- ထိုနဘ္းအတိုင္း ငါးႀကိတ္သားမ်ား ကုန္ေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ငါးဆုတ္မ်ား ပြတက္လာတဲ့အတြက္ အိုးထဲဆန္႕သေလာက္ဘဲ ငါးဆုတ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ငါးႀကိတ္သားမ်ား ကုန္တဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးဆုတ္မ်ား ပြတက္လာျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ထားပါ
- အားလံုးေၾကာ္လို႕ ျပီးျပီဆိုတာနဲ႕ ဆီအိုးကို နံပါတ္၂ေလာက္အထိ မီးထပ္ေလ်ွာ့ပါ
- ေၾကာ္ျပီးသား ငါးဆုတ္မ်ားကို မီးေအးေအးနဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ ျပန္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ငါးဆုတ္မ်ားကို လွည့္လွည့္ေပးပါ
- အျပင္သား တခုလံုး ႂကြတ္လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
ဆီခ်က္ခ်က္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ဆီထည့္ျပီး ဆီအို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ွာ့ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား နီေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးအေအးခံထားပါ
- ဆီေအးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ား ျပန္ေရာထားပါ
ငါးဆုတ္အစာသြပ္ရန္
- မံုလာဥနီ ေဂၚဖီ နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း သံပုရာသီးတို႕ကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးကာ ျပင္ထားပါ
- ေျမပဲကို အခြံႁခြတ္ျပီး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ
- ဆီခ်က္ ငံျပာရည္တို႕ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ငါးဆုတ္ကို အေပၚဖက္ အလယ္တည့္တည့္မွ အ႐ွည္လိုက္ ကပ္ေၾကးျဖင့္ ညွပ္ျပီးအေပါက္ ေဖာက္ေပးပါ
- ေဖာက္ထားေသာ ထိုအေပါက္ကို အသာဟျပီး ျပင္ထားေသာ အစာမ်ားကို သင့္သလို ထည့္ေပးပါ
- ဆီခ်က္ ငံျပာရည္ သံပုရာသီးညွစ္ထည့္ျပီး ငါးဆုတ္အစာသြပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment