သႀကၤန္ခ်ိန္ခါ လုပ္စားျဖစ္တဲ့ သာကူအုန္းနို႕ဆမ္းပါ လုပ္နည္းေလးက လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ ေရးထားတဲ့ အခ်ဳိးအစားအတိုင္း လုပ္ဖို႕ကေတာ့ မိမိအသံုးျပဳတဲ႔ သာကူေစ့အေပၚမွာ မူတည္ပါတယ္ ေရအတိုးအေလ်ာ့ေလး ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး လုပ္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သာကူ - 300 ml
- ေရ - 800 ml
- Food color - အစိမ္းေရာင္ ႏွစ္စက္ခန္႔
- Food color - ပန္းေရာင္ ႏွစ္စက္ခန္႔
- အုန္းႏို႕ - 200 ml
- ေရသန္႕- 600 ml (အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ေရာက်ဳိရန္)
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္း (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ေရေႏြး - တလီတာေလာက္ က်ဳိထားပါ (သာကူျပင္လုပ္ရန္)
- ရိုးရိုးေရ - လိုသေလာက္
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုး - ႏွစ္လံုး
- ေရခဲ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- သာကူကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- သာကူက်ဳိျပီးထည့္ရန္ ပန္းကန္တလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၆ဗူးကို ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူတာနဲ႕သာကူေစ့ကို ထည့္က်ဳိပါ
- ေလးမိနစ္ ၅မိနစ္ေလာက္ က်ဳိျပီးတာနဲ႕သာကူေစ့ မ်က္ေစ့အရမ္းမေပ်ာက္ခင္ သာကူကို သံုးပံုမွန္းျပီးပံုပါ
- တပံုစာကို ေနာက္ထပ္အိုးတလံုးထဲ ခပ္ျမန္ျမန္ေျပာင္းထည့္ျပီး ေရေဖ်ာ္ထားေသာ food color ပန္းေရာင္ထည့္ျပီး မီးဖိုေပၚမွာ ေမႊေပးပါ
- အ႐မ္းပ်စ္ျပီး ခဲေနလ်ွင္ အသင့္က်ဳိထားေသာ ေရေႏြးအနည္းငယ္ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- သာကူေစ့မ်ား ပ်စ္လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ ေလာင္းထည့္ေပးပါ
- ေနာက္တပံုကိုလဲ အသင့္ျပင္ထားေသာ food color အစိမ္းေရာင္ထည့္ျပီး က်ဳိေပးကာ ပူေနတုန္း ပန္းေရာင္ သာကူေစ့အေပၚ ျမန္ျမန္ေလာင္းျပီး ျဖန္႕ေပးပါ
- ေအးသြားရင္ ျဖန္႕ရခက္ပါတယ္
- ေနာက္ထပ္ သာကူအျဖဴေရာင္ တလႊာကိုေတာ့ ဘာအေရာင္မွ မထည့္ဘဲ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ျပီးက်ဳိကာ အစိမ္းေရာင္ သာကူေစ့အေပၚမွာ ျဖန္႕ေပးပါ
- အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ အေအးခံျပီး သာကူျပင္ ရလာမွ လိုသလိုပံုစံ လွီးေပးပါ
အုန္းႏို႕ေဖ်ာ္ရန္
- အိုးတလံုးထဲမွာ အုန္းႏို႕ ေရ သၾကား ဆားတို႕ကို သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး အေအးခံထားပါ
မုန္႕ပြဲျပင္ရန္
- ပန္းကန္တခုထဲမွာ သာကူျပင္ကို ႏွစ္သက္သည့္ ပံုစံလွီးျပီး ထည့္ေပးပါ
- ျပင္ထားေသာ သာကူျပင္ ပန္းကန္ထဲ အုန္းႏို႕ကိုဆမ္းျပီး ေရခဲထည့္ကာ သာကူျပင္ အုန္းႏို႔ဆမ္း ပြဲကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ မိမိအသံုးျပဳေသာ သာကူေစ့အေပၚ မူတည္ျပီး ေရအတိုးအေလ်ာ့ လုပ္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment