- ဆိတ္သား - တစ္ကီလို
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀မႊာ
- င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ေရ - 1000 ml
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားမ်ားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးငါးတံုးကာ ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ လွီးေပးထားပါ
- အိုးအသားထူျပီး ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ဆိက္သားကို ထည့္ပါ
- ဆိက္သားအိုးထဲ ေရထည့္ျပီး တနာရီခန္႕ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ အဖံုးအုပ္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ေနတုန္း ဆိတ္သားႏူးျပီး ေရမခမ္းခင္အခ်ိန္မွာ ဆိက္သားကို ဇြန္းႀကီးႀကီးျဖင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
- ဖိေခ်ႏိူင္ေလ ဆိက္သားက မြေလမို႕ နာနာဖိေခ်ေပးပါ
- ဆိက္သားမ်ားေက်ျပီး မြလာတာနဲ႕ ဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ေအာက္ေျခမတူးေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ဆီအျမဳွပ္မ်ား ပြတက္လာျပီး ဆိက္သားအနည္းငယ္ ႂကြတ္လာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ဆီစစ္ဇကာထဲ ဆယ္ထည့္ေပးျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ဆီစစ္တာနဲ႕ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ေသာ ဆိက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
- ဆိတ္သားအစား အမဲသား ဝက္သား သိုးသားမ်ားကိုလဲ ထိုနည္းအတိုင္း ေၾကာ္စားႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment