Friday, 15 April 2016

ဆိတ်သားစင်းကော ကော်ပြန့်စိမ်း






ဆိတ္သားစဥ္းေကာခ်က္ျပီး ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႕စိမ္းကို အေျခခံျပီး လိတ္ထားတဲ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလး လုပ္စားခ်င္တာဲ႕ အသီးအ႐ြက္ေတြလွီးကာ ေကာ္ျပန္႕စိမ္း လုပ္စားျဖစ္သြားပါတယ္။

ဆိတ္သားစဥ္းေကာ ခ်က္နည္းကေတာ့ မာမာတင္ထားျပီးသားမို႕ လြယ္ကူ႐ိုး႐ွင္းတဲ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းလိပ္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခ်က္ျပီးအဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ ဆိတ္သားစဥ္းေကာဟင္း - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  2. ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - မံုလာဥနီ
  3. ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - ေဂၚဖီအႂကြတ္႐ြက္
  4. ေရေဆးထားေသာ - ဆလတ္႐ြက္
  5. Rice paper - ၁၂႐ြက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားစဥ္းေကာဟင္း  ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ထဲ ထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ စိမ္လိုက္ပါ
  • စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္ တခ်ပ္ေပၚျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
  • ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္တ႐ြက္ႏွင့္ မုန္လာဥနီကို ခင္းေပးပါ
  • ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားစဥ္းေကာ ဟင္းကို ဆလတ္႐ြက္ အေပၚတင္ျပီး ပံုပါအတိုင္ လိပ္ေပးပါ 
  • အစာမ်ား ပံုထားေသာ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
  • ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ပါမယ္
  • Tomato sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း 
  • သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ေရေႏြး ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ

No comments:

Post a Comment