ဆိတ္သားစဥ္းေကာခ်က္ျပီး ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႕စိမ္းကို အေျခခံျပီး လိတ္ထားတဲ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလး လုပ္စားခ်င္တာဲ႕ အသီးအ႐ြက္ေတြလွီးကာ ေကာ္ျပန္႕စိမ္း လုပ္စားျဖစ္သြားပါတယ္။
ဆိတ္သားစဥ္းေကာ ခ်က္နည္းကေတာ့ မာမာတင္ထားျပီးသားမို႕ လြယ္ကူ႐ိုး႐ွင္းတဲ့ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းလိပ္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်က္ျပီးအဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ ဆိတ္သားစဥ္းေကာဟင္း - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
- ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - မံုလာဥနီ
- ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - ေဂၚဖီအႂကြတ္႐ြက္
- ေရေဆးထားေသာ - ဆလတ္႐ြက္
- Rice paper - ၁၂႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားစဥ္းေကာဟင္း ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ထဲ ထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ စိမ္လိုက္ပါ
- စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္ တခ်ပ္ေပၚျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
- ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္တ႐ြက္ႏွင့္ မုန္လာဥနီကို ခင္းေပးပါ
- ခ်က္ထားေသာ ဆိတ္သားစဥ္းေကာ ဟင္းကို ဆလတ္႐ြက္ အေပၚတင္ျပီး ပံုပါအတိုင္ လိပ္ေပးပါ
- အစာမ်ား ပံုထားေသာ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
- ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
- ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ပါမယ္
- Tomato sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ေရေႏြး ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ
No comments:
Post a Comment