သႀကၤန္ရက္ထဲ ပ်ဳိပ်ဳိေမတို႕ ေရကစားကအျပန္ ခ်မ္းတုန္ခ်မ္း အခ်ိန္ေလးမွာ အာပူလ်ွာပူ လ်ွာဂြ်မ္းျပန္ေလး စားလို႕ရေအာင္ သေဘၤာသီးအ႐ိုင္း ေထာင္းသုပ္စပ္စပ္ေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
- ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့၂၀ခန္႕
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ခန္႕ (အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ ၃ခု
- ပုဇြန္ငပိ - ကင္ျပီးသား ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
- သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး ထိပ္ဖက္မွ လွီးကာ အေစးမ်ား ကုန္သြားေအာင္ ေရေဆးထားပါ
- ျပီးလ်ွင္ အလံုးလိုက္ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး ဓါးထက္ထက္ႏွင့္ လိုက္ေပါက္ပါ
- သေဘၤာသီး တစ္လံုးလံုးေပါက္ျပီးပါက ဓါးႏွင့္ ခပ္ပါးပါး လိုက္ျပီးလွီးခ်ေပးပါ
- လွီးျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး မညက္တစ္ညက္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရေဆးျပီး အညွာေျခြေပးကာ မညက္တစ္ညက္ ေရာျပီးေထာင္းပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းျပီးမွ သေဘၤာသီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
- ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၁၀ခ်က္ ၁၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းရင္ရျပီး သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၂၀ ေလာက္ေထာင္းေပးမွ အရသာ ၀င္ပါတယ္
- ေထာင္းေနစဥ္ ပုဇြန္ငပိ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည့္ျပီး ဆားပါ နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည့္ေပးပါ
- စားပြဲျပင္တဲ့အခါ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္ဆံုကိုမျပီး အရည္မ်ားေရာ အဖတ္မ်ားပါ သြန္ခ်ျပီး ေျမပဲေထာင္း ျဖဴးေပးကာ ျပင္ဆင္ရပါမယ္
- စပ္စပ္ေမႊးေမႊး သေဘၤာသီး အ႐ိုင္းေထာင္းေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးလို႔ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment