မ်ွစ္ခ်ဥ္ဆိုတာနဲ႕ အနံ႕ေၾကာက္တဲ့ သူေတြလဲ ေၾကာက္ၾကပါတယ္ မာမာကေတာ့ ဒူးရင္းသီးတို႕မ်ွစ္ခ်ဥ္တို႕ကို အနံ႕အရသာကအစ အရမ္းႀကိဳက္ေလေတာ့ ဒီေန႕ေတာ့ မ်ွစ္ခ်ဥ္နဲ႕ ခ်က္ေလသတည္းေပါ့ေနာ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ျခံထြက္ ႐ုန္းပေတသီးေလးေတြနဲ႕သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေျပတဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ ခ်က္နည္းကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မ်ွစ္ခ်ဥ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တစ္လံုးစာ
- ႐ုန္းပေတသီး - ဆယ္႔ငါးေတာင့္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး အသားပြပြ သံုးေတာင့္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အသင့္လုပ္ထားေသာ မ်ွစ္ခ်ဥ္ကို ေရေလးခါေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ႐ံုးပေတသီးကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မထူမပါး ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း အပြေတာင့္ကို ၃ပိုင္းလွီးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ မ်ွစ္ခ်ဥ္ ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- မ်ွစ္ခ်ဥ္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ မ်ွစ္ခ်ဥ္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
- မ်ွစ္ခ်ဥ္ေရခမ္းကာနီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ႐ံုးပေတသီးကို ၃မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မ်ွစ္ခ်ဥ္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ႐ံုးပေတသီး ခပ္ႂကြတ္ႂကြတ္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment