ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္သားက်န္တာေလးကို စင္းေကာလုပ္ျပီး အိုးပူတိုက္ အသားကင္ဖို႔ ျပင္ျဖစ္ပါတယ္ စိတ္ထဲမွာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး စားခ်င္တဲ႔အတြက္ ဆိတ္သားစင္းေကာကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ကင္ထားတာပါ အရသာတမ်ဳိးေလးမို႕လို႕ ႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္လို႕ ထင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 400 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- စပါးလင္ - ၄လက္မေလာက္ တေစ္ခ်ာင္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၃ပင္
- သံပုယိုသီး - တစ္ျခမ္း
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရေဆးထားေသာ ဆိတ္သားကို ေရ ခနစစ္ထားျပီးတာနဲ႕ ဓါးႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ စဥ္းေပးပါ
- စဥ္းထားေသာ ဆိတ္သားကို ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ခပ္ဖြဖြဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- စပါးလင္ကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလဲ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလဲ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို င႐ုတ္သီးစိမ္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ႏွင့္ သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ
- ေရာနယ္ထားေသာ အသားကို အေနေတာ္ ခပ္ျပားျပားေလးေတြ လုပ္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ အသားျပားကို အိုးထဲထည့္ေပးပါ
- ၂မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီး အသားျပား အေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
- ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၂မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီးရင္ ဆိတ္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
- အသားကင္ ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ သံပုရာသီးထည့္ကာ စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ
- အသားကင္အေပၚ သံပုရာရည္ဆမ္းျပီး အရသာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment