မုန္႕လက္ေဆာင္းဖတ္ အလြယ္လုပ္နည္းေလးပါ ရာသီစာေလးမို႕ ခ်ိန္ခါမွီေလး လုပ္ခ်င္ေပမဲ့ တေယာက္ထဲဆိုေတာ့ မုန္႕ဖတ္လုပ္ဖို႕ေမႊခ်ိန္ေတြမွာ အခ်ိန္လုျပီးလုပ္ရလို႕ ပံုေလးေတြ မ႐ိုက္ႏိူင္သလို အရင္လုပ္ျပီးသား ပံုေဟာင္းေလးနဲ႕ဘဲ တင္ခဲ့လိုက္ပါျပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပီေလာပီနမ္မွဳန္႕ Tapioca starch - 20 g
- ဆန္မွဳန္႕ - 30 g
- pandan extract - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- food color အစိမ္းေရာင္ - တစက္ေလာက္ (အေရာင္ ႀကိဳက္လ်ွင္ထည့္ပါ)
- ေရ - 400 mlေ
- ရခဲတံုး - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ သံုးပါ
- အုန္းႏို႕ - 100 ml (ready made ဗူးကိုဘဲ သံုးထားပါတယ္)
- ထန္းလ်ွက္ရည္ - 100 ml (ထန္းလ်ွက္ 50 gကို ေရႏွင့္ က်ဳိလိုက္ပါ)
- အုန္းသီးမွဳန္႕ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ သံုးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္မွဳန္႕ႏွင့္ပီေလာပီနမ္အမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေရေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲကို အေရာင္လိုခ်င္ပါက food color အစိမ္းေရာင္ကို ထည့္ေဖ်ာ္ပါ
- ေရခဲကို ေရထဲထည့္ျပီး ဇလံုတလံုးထဲမွာ အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ေရ 400 ml ကို ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ကို ထည့္ေမႊပါ
- က်ဳိေနခ်ိန္ ၄မိနစ္မွ ၅မိနစ္အတြင္း အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ ႂကြက္မွီးတန္းထက္ ျပစ္လာပါက အိုးကိုေဘးမွာခ်ျပီး pandan extract ကိုထည့္ျပီးေမႊပါ
- အေပါက္ပါေသာ ဇကာထဲကို မုန္႕ႏွစ္ေလာင္းထည့္ကာ ေရခဲေရဇလံုေပၚမွေန၍ ဇကာထဲမွ မုန္႕ႏွစ္ကို ေယာင္းမ ျပားျပားေလးႏွင့္ ဖိခ်ေပးပါ
- ေရခဲေရထဲ က်လာေသာ မုန္႕လက္ေဆာင္းဖတ္ေလးမ်ား ရလာပါလိမ့္မယ္
- ထန္းလ်ွက္ရည္ အုန္းႏို႕တို႕ႏွင့္ မုန္႕လက္ေဆာင္းဖတ္ေရာကာ အုန္းသီးမွဳန္႕ထည့္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
စားခ်င္ေနတာ
ReplyDeleteတကယ္စားေစခ်င္ပါတယ္ ညီမေလးေရ
Delete