ကန္စြန္း႐ိုးနီ မ႐ွိေလေတာ့ ထိုင္၀မ္ကန္စြန္းကိုဘဲ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ထိုင္၀မ္ကန္စြန္း႐ြက္ေပမဲ့ ခ်က္နည္းေလးသိရင္ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္ ကန္စြန္း႐ိုးနီနီးနီး စားေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ထိုင္၀မ္ကန္စြန္း - လက္တစ္ဆုတ္သာသာ စည္းထားေသာအစည္း တစ္စည္း
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္၏ တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မက်ည္းသီးမွည့္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ - ဆယ္ေကာင္
ျပင္ဆင္ပံု
- ကန္စြန္း႐ြက္ကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ျပီး အ႐ိုးထြင္ထားပါ
- မက်ည္းသီးအမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ကန္စြန္း႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
- အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အ႐ိုးထြင္ထားေသာ ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ အသားမ်ားကိုထည့္ကာ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက မက်ည္းသီးအႏွစ္ထည့္ျပီး ေရကို တမိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ ျပီးတာနဲ႕အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ကန္စြန္း႐ြက္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေမႊးလြန္းတဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment