အသားစိုစိစိေတြ မစားခ်င္တိုင္း အခုလိုေလးေၾကာ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားရတာကို တကယ္သေဘာက်မိတယ္ ဒါေပမဲ့ သူမ်ားအသားေလးပါမွ စားခ်င္စိတ္ေလး ေပၚလာတာေတာ့ မေကာင္းဘူးေပါ့ေနာ္ သို႕ေပမဲ့လဲေပါ့ မေ႐ွာင္ႏိူင္သ၍ စားေနၾကရအံုးမွာပါဘဲ ေၾကာ္နည္းေလးကေတာ့ အရင္တစ္ခါ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္သလိုေလးဘဲ ေၾကာ္ထားပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သန္႕စင္ေဆးေၾကာထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္စ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- အာလူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ေရေဆးကာ ေရေျခာက္ေအာင္လုပ္ျပီး သန္႕စင္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသားကို အ႐ွည္လိုက္ ပံုပါအတိုင္း လက္တစ္လံုးစာေလာက္ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
- အာလူးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ဆား င႐ုတ္ေကာင္း အာလူးမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ ေရာနယ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို တစ္ခုျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္က်က္လ်ွင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး တစ္ခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သား ေၾကာ္ထားေသာ ဆီမ်ားကို အိုးထဲမွာ ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းစာေလာက္ဘဲ ခ်န္ထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းနံ႕ သင္းလာပါက ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ၾကက္သားေခ်ာင္းေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment