ဒီတခါေတာ့ မည္သည့္ငါးနဲ႕မဆို ေဖ်ာ္စရာေကာင္းေကာင္း လုပ္ႏိူင္မည့္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ဘာဆာငါးကို ျပဳပ္ျပီး ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဘာဆာငါး - ခပ္ေသးေသး တစ္ျပား
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို ေရေဆးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္၍ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ေရခမ္းေအာင္ တည္ထားပါ
- ငါးပိကို အရည္က်ဳိျပီး အ႐ိုးငင္ကာ ပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ထားပါ
- ျပဳပ္ထားေသာငါးကို အသားမ်ား ေက်ေအာင္ ေခ်ျပီး ငါးပိရည္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ
- ငါးႏွင့္အတူ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငါးပိရည္ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ငါးျပဳပ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment