သီးစံုပဲခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးပါ ခ်က္ရတာ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ပဲနီေလးနဲ႕ခ်က္ထားတာမို႕ အခ်ိန္႐ွားပါးတဲ့ အိမ္႐ွင္မေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ ပဲကုလားဟင္းဆိုလဲ မမွားပါဘူး လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲနီေလးပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္
- ခရမ္းသီး အ႐ွည္ -၂လံုး
- အာလူး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ႐ံုးပေတသီး - ႏွစ္သက္သေလာက္
- မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အခက္ႀကီးႀကီး ၂ခက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ (သို႔မဟုတ္)
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ပဲျပဳပ္ထဲႏွင့္ဆီသတ္ရာတြင္ သံုးရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ရဲ႕တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲနီေလး ပဲဆန္ကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပဲႏူးသြားေအာင္ ျပဳပ္ထားပါ
- ႐ံုးပေတသီးကို အေတာင့္လိုက္ေရေဆးထားျပီး အေတာင့္႐ွည္လ်ွင္ ပိုင္းထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္တံုးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- မက်ီးသီးမွည့္ကို ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ေရစိမ္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ လက္တစ္ဆစ္အ႐ြယ္တံုးထားပါ
- ခရမ္းသီးကို ေလးစိတ္စိတ္ၿပီး ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးေမႊးလာေအာင္ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္မ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ထားေသာ အာလူးႏွင့္ ခရမ္းသီးမ်ားကို ေရစစ္ျပီးထည့္ဆီသတ္ပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ဆား (သို႔မဟုတ္) ငံျပာရည္ကို တခါထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- အသီးမ်ားနည္းနည္း ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ပဲျပဳပ္ထားေသာ ေဇာက္နက္သည့္ အိုးတလံုးထဲေျပာင္းထည့္ျပီး ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထည့္ျပီး အသီးမ်ားႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
- အသီးမ်ား ႏူးမ်ားလာတာနဲ႕ ေရစိမ္ထားေသာ မက်ီးမွည့္ကို လက္နဲ႕ေဖ်ာ္ျပီး မက်ီးရည္ထည့္ေပးပါ
- ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူပါက ႐ံုးပေတသီးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ အရသာကို လိုသလိုျပင္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment