ဒီေန႕ေတာ့ မိသားစုေတြ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ပ႐ႉးထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ပရူးထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
- ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
- ၾကယ္သီးမွဳိ - အေနေတာ္ ငါးပြင့္
- ေဘဘီေျပာင္းဖူး - သံုးဗူး
- ဘေရာ႔ကိုလီ - ဆယ္ခက္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပုဇြန္ထုတ္ - ခြန္ႏွစ္ေကာင္
- သခြားသီး - ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ခလုတ္တက္ျပီး ထမင္းက်က္တာနဲ႔ ခ်က္ထားေသာ ထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
- ပုဇြန္ကို အျမွီး ေခါင္းႏ်င္႔ အခြံမ်ားဖယ္ကာ ေၾကာမွခြဲ၍ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္၍ သန္႕စင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီး ထားပါ
- မွဳိကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဘေရာ႔ကိုလီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဗနီကာကို ျပင္ထားပါ
- သခြားသီးကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ႏြမ္းသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
- မွဳိ ဘေရာ႔ကိုလီႏွင္႔ ေျပာင္းဖူးတို႕ကို ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ကိုထည္႔ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္က်က္သြားပါက ဗနီကာထည့္ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္ႏွင္႔ အသီးအ႐ြက္ ေၾကာ္မ်ားထဲသို႕ ထမင္း ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ႏွင္ ႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုး သမသြားပါက ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးကာ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ျပီးသြားတာနဲ႔ ပရဴးထမင္းေၾကာ္ စိမ္႔စိမ္႔ေလးကို သခြားသီးႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment