Saturday 30 April 2016

ၾကက္သြန္ျဖဴ မီးဖုတ္ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္


ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလးေတြ page မွာ ခနခနတင္ျဖစ္ေပမဲ့ blog မွာ မတင္ျဖစ္ေသးတဲ့အတြက္ စုစုစည္းစည္းေလးျဖစ္ေအာင္ ငါးပိရည္ ေဖ်ာ္နည္းေလးေတြ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ မီးဖုတ္ေထာင္းနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ေမႊးေမႊးေလးေဖ်ာ္မိလို႕ ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  3. ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၃ေကာင္
  4. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံမခြာဘဲ တမႊာျခင္းျဖစ္ေအာင္ ခြာထားျပီး အိုးတလံုးထဲမွာ အခြံမ်ားႂကြမ္းတဲ့ထိ ဖုတ္ေပးပါ
  2. အခြံမ်ား မည္းလာပါက အေအးခံျပီး အခြံမ်ား ဖယ္လိုက္ပါ
  3. ငါးပိရည္ကို က်ဳိျပီး အ႐ိုးငင္ကာ ပန္းကန္တလံုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  4. ပုဇြန္ေျခာက္ကို အရင္ဆံုး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  5. ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းျပီးပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းလိုက္ပါ
  6. ေထာင္းျပီးသားမ်ားႏွင့္အတူ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငါးပိရည္ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  7. ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment